Vroegtijdig signaleren

Bij VVE Safety onderscheiden we 2 manieren van social media monitoring.

1) Event gerichte monitoring.
2) Veiligheid gerichte monitoring.

Event gerichte monitoring richt zich op de bezoeker die communiceert voorafgaand, tijdens en na het evenement. Er valt veel informatie te halen uit berichten die bezoekers over uw evenement verspreiden. Bezoekers kunnen positief feedback geven, maar ook klachten uiten over bijvoorbeeld toiletten, vervoer of geluid in een bepaalde area. Door social media monitoring actief bij het evenement te betrekken ontstaat er een bron van informatie en kan op klachten direct worden gereageerd zowel op social media als wel het daadwerkelijk oplossen van het probleem. Ook kunt u op een doeltreffende wijze ‘in gesprek’ met uw doelgroep.

Na afloop van het evenement ontvangt u een uitgebreide analyse die voor evaluatie en marketing doeleinden geschikt is.

De veiligheid gerichte monitoring die VVE Safety verzorgt is de zogenaamde monitoring van bereikbare bronnen ook wel OSINT (Open-source Intelligence) genoemd. Dit is dus meer dan alleen social media.

Een dreiging van ordeverstoringen tijdens een evenement, door bijvoorbeeld terreur of demonstraties, kan in een vroege fase worden herkend op basis van ‘early warning’ indicatoren. Deze indicatoren zijn vanuit ervaring en expertise binnen het veiligheidsdomein vastgestelde signalen, die voorafgaand aan de dreiging kunnen worden waargenomen. Door geavanceerde software kunnen er verbanden worden aangetroffen waarvan het nodig is die nader te onderzoeken door ervaren analisten. Dit doen we door onder andere analyse door predictive profiling.

Deze vorm van monitoring is ook uitermate geschikt bij televisie opnames of live-televisie. Beide soorten van monitoring kunnen een toevoeging zijn voor elkaar, maar hebben wel verschillende expertise in analyseren nodig en dienen ook een ander doel.

Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie.