Komt de Sint dit jaar eigenlijk wel?

Het is dit jaar een véél voorkomende vraag bij gemeenten. En dit is niet zo gek, november komt steeds dichterbij en het onderwerp Sinterklaas is de afgelopen maanden breed in het nieuws geweest.

We hebben dit jaar opnieuw te maken met verschillende risico’s op gebied van veiligheid rondom de intochten van de Sint. De risico’s omtrent het COVID-19 virus vragen om speciale aandacht

Op gebied van veiligheid is VVE Safety de partij met jarenlang ervaring in het verzorgen van de planvorming en de uitvoering van de Landelijke Sinterklaasintocht. Deze kennis willen we graag inzetten, voor u en uw gemeente!

Waar moeten we zoal aan denken in een voorbereiding op een mogelijke sinterklaas intocht, waarbij de precieze aantallen van mensen moeilijk in te schatten zijn en waarbij we te maken hebben met de maatregelen rondom COVID-19;

  • hoe vorm je de intocht en de optocht?
  • hoe voorkom je overcrowding langs de route die de Sint aflegt.
  • hoe manage je alle publieksstromen die er tijdens zo’ intocht en optocht ontstaan?
  • hoe zorg je dat zoveel mogelijk opa’s en oma’s, ouders en kinderen gezamenlijk van dit feest kunnen genieten in tijden van COVID-19?
  • hoe maak je als gemeenten of organisatie passende protocollen voor alle medewerkers?
  • en, mag er in deze tijd met pepernoten worden gestrooid en hoe ga je hier passend mee om?

VVE Safety is dé specialist op gebied van veiligheid tijdens de Landelijke Sinterklaasintocht. Wij werken samen met overheidsinstanties als de GHOR, Brandweer en politie en zijn wij vertrouwd met de overlegstructuren binnen de hulpverlening zoals bijvoorbeeld SGBO. Met deze kennis en ervaring kunnen we ook  u als gemeenten en/-of organisatie adviseren, ontzorgen en ondersteunen in het maken van de planvorming. Zo zorgen we samen dat alle maatregelen tijdens dit kinderfeest op een gepaste wijze geregeld en gehandhaafd worden.