Veiligheid rondom uitzendingen Top 2000

Traditiegetrouw zendt Radio 2 tussen kerst en oud & nieuw een week lang de Top2000 live uit. Dit gebeurt vanuit het Top2000 café, dat tijdelijk is gevestigd in het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Hoe beveilig je zo’n tijdelijke setting in een bestaand gebouw? Bij uitstek een opdracht voor VVE Safety. In opdracht van NTR en Beeld en Geluid.

Op basis van het bestaande veiligheidsplan van Beeld en Geluid maken we een veiligheidsplan waarmee zowel NPO als Beeld en Geluid werkt tijdens de Top2000-week. Het plan bevat onder meer specifieke richtlijnen voor ontruiming in geval van brand of een andere calamiteit, met het oog op continuïteit van de uitzending. 

Tabletop-training voor alle uitvoerenden

We leveren de extra beveiligers (bovenop de reguliere beveiliging van Beeld en Geluid) en verzorgen een tabletop-training voor alle uitvoerende partijen: de beveiligers en BHV-organisatie van Beeld en Geluid en de extra beveiligers. De training maakt helder wie waarvoor verantwoordelijk is en wat ieders inzet is bij een incident. Ook behandelen we cases, waarin we verschillende scenario’s van calamiteiten met elkaar doornemen.