Landelijke Sinterklaasintocht Zaanstad

In november 2018 stond het grootste kinderfeest van Nederland weer voor de deur: de Landelijke intocht van Sinterklaas. VVE Safety verzorgde in opdracht van de gemeente Zaanstad dat Sinterklaas met Pakjesboot 12 kon afmeren in Zaandijk, om vervolgens een wandelroute met zijn gevolg over de Lagedijk en de Julianabrug naar de Zaanse Schans af te leggen tijdens de live-televisie uitzending.

Planvorming

In nauwe samenwerking met gemeente, Rijkswaterstaat, veiligheidsregio, brandweer, GHOR en de politie verzorgde VVE Safety de planvorming. Tevens regelden wij de vergunningen en waren wij verantwoordelijk voor het maken en bewaken van de risicoanalyses, protocollen, mobiliteit, crowdmanagement en de gehele beveiliging.

Daarnaast verzorgden wij ook al het centrale tekenwerk en het kaartmateriaal.

Uitvoering

Tijdens de intocht coördineerden wij het evenement en leverden wij o.a. afzettingen, verkeersregelaars, beveiligers, EHBO, crowdmanagers en veiligheidscoördinatie. Ook tijdens de op- en afbouw waren wij verantwoordelijk voor de veiligheid en hielden nauw contact met gemeente, politie en brandweer.

Met bijna 30.000 bezoekers en ruim 1.000 medewerkers hebben we een fantastisch evenement mogen realiseren. Met een tevreden en trots gevoel heeft VVE Safety meegewerkt aan dit kinderfeest!