Het megatransport van Boeing 747-400

Februari 2019 stond in het teken van het megatransport van de voormalige KLM Boeing 747-400 ‘City of Bangkok’. In samenwerking met Corendon en Mammoet heeft VVE Safety de spectaculaire laatste reis van het toestel mogen verzorgen.  

Tijdens deze reis is de Boeing 747 met een vijfdaags megatransport van Schiphol naar Badhoevedorp naar haar eindbestemming in de tuin van het Corendon Village hotel gebracht. Hierbij moest het vliegtuig over zeventien sloten, meerdere weilanden, snelweg A9 en de provinciale weg. 

Planvorming
Voor dit bijzondere project was VVE Safety verantwoordelijk voor de afstemming met de gemeente, Rijkswaterstaat, de veiligheidsregio, de brandweer, de marechaussee en de politie. Deze afstemming heeft geresulteerd in het Veiligheid- en Gezondheidsplan van Mission 747. Hierin waren onderdelen als de risicoanalyses, protocollen, mobiliteit en crowdmanagement in opgenomen en de gehele beveiliging. 

Daarnaast heeft VVE Safety de vergunning en het centrale tekenwerk en kaartmateriaal verzorgd. 

Uitvoering
VVE Safety heeft de gehele beveiliging rondom het transport verzorgd voor Mission 747. Daarnaast leverden wij afzettingen, verkeersregelaars, EHBO, crowdmanagers en veiligheidscoördinatie. 

Tevens organiseerde VVE Safety publiek- en persvakken zodat bezoekers, genodigden, VIP’s, passanten en pers dit bijzondere transport van dichtbij konden meemaken.  

Met een tevreden en trots gevoel heeft VVE Safety meegewerkt aan dit spectaculaire project, welke wereldwijd is gevolgd door de nationale en internationale media.