Veiligheidscoördinatie van ‘Connections’ 

In november 2018 opende VodafoneZiggo het nieuwe hoofdkantoor in Utrecht. Om dit te vieren trakteerde VodafoneZiggo stationbezoekers een week lang op een lichtshow op een wel heel bijzondere locatie: het Stationsplein tussen Utrecht Centraal Station en Hoog Catharijne. In opdracht van Hadimassa verzorgde VVE Safety de planvorming, de vergunningsaanvraag en de veiligheidscoördinatie van de 7 showdagen.

De muziek waarop de show is gebouwd is speciaal geschreven door Fedde Le Grand. Hij was er ook bij tijdens de opening om samen met de burgemeester van Utrecht en 300 genodigden de eerste show te presenteren.

Op basis van de aangeleverde planningen en de wensen van de klant zorgde VVE voor de veiligheidsplannen, inclusief risicoanalyse. Ook begeleiden wij het vergunningstraject en voerden we overleg met gemeente en diensten. 

Het Stationsplein is een druk loopgebied met onder andere reizigers voor bus en trein en publiek voor Hoog Catharijne. In samenwerking met technisch producent NEOC stelden we een BLVC plan op waarin alle bewegingen in op en afbouw zijn uitgewerkt om dit geheel praktisch uitvoerbaar te maken.

Tijdens de op- en afbouw waarborgde VVE Safety de veiligheid, alsmede tijdens de showdagen. Wij leverden de veiligheidscoördinatie, beveiligers en medische hulpverlening. 

Al met al een uitdagende opdracht. Dit vanwege de omwonende, de bedrijven en de talrijke bezoekersstromen van Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Een geschikte klus voor VVE Safety!