Drones, mogelijkheden of problemen

By 1 oktober 2015Geen categorie

Ook binnen de evenementenbranche worden ze steeds populairder, drones. De mogelijkheden zijn legio. Zo kunnen er mooie video beelden mee gemaakt worden van het evenement en kan de drone ingezet worden tbv cameratoezicht voor beveiliging en crowdmanagement. Hoewel het professioneel gebruik van drones niet zonder de juiste vergunningen mag worden gedaan, zien we steeds vaker drone beelden terug in de aftermovies van festivals.

Maar zoals aan veel mooie ontwikkelingen kan de drone ook door criminelen worden gebruikt om bijvoorbeeld drugs te droppen, wapens aan te koppelen of andere voorwerpen mee te vervoeren. Een bekende video op Youtube is een wapen die aan een drone bevestigd is en op afstand kan worden aangestuurd.

Voor sommige evenementen kunnen drones een risico vormen. Het is van belang om ze vroegtijdig te kunnen detecteren en onderscheppen. Sinds kort is die techniek voor handen. Door middel van een ‘drone-scanner’ kan het gebied rondom het evenement continu worden gescand en geeft het een alarm als er een drone binnen het gebied vliegt. De locatie, het type en live videobeeld wordt dan direct doorgestuurd naar bijvoorbeeld de centrale post. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.

Leave a Reply