De bodycam, bruikbaar voor evenementen.

By 1 oktober 2015Geen categorie

Binnen de politie is het dragen van een bodycam een veel besproken onderwerp. Een kleine camera die vanuit het point-of-view van de politieagent beelden opneemt. Het resultaat is dat agressie tegen agenten afneemt.

Zijn bodycams interessant voor de evenementenbranche? Wij denken van wel. Ze worden al regelmatig gebruikt door security op evenementen. Voordeel is dat incidenten kunnen worden terug gekeken en worden geevalueerd. Het maakt het werk veiliger omdat het agressiviteit tegen personeel verminderd. Niet alleen security zou er gebruik van kunnen maken, maar ook bar personeel, EHBO en crowdmanagers. De Vievu bodycam is een van de bekendste. Over de opslag van de data is goed nagedacht. Via een file management systeem staan de beelden veilig en zijn ze niet voor anderen zonder toestemming toegankelijk. Het beeld is scherp en de camera is zeer lichtgevoelig. Met een simpele beweging kan de camera aan en uit worden gezet. De camera is robuust en ontworpen voor het zware werk.

Nieuwe ontwikkelingen maken de camera’s zeer interessant voor crowdmanagement. Door middel van wifi connectie of 4G via smartphone kan binnenkort live mee worden gekeken op afstand. Als er dus een goed wifi netwerk is, is het een mooi middel om mee te kijken vanuit de centrale post.

Wil je meer informatie over de inzet en mogelijkheden van bodycams, neem gerust contact met ons op.

Leave a Reply